menu
Foto van Comfortabele woningen Leliestraat en Irisstraat in Losser

Comfortabele woningen Leliestraat en Irisstraat

Losser

Als onderdeel van een revitaliseringsproject heeft BDG Architecten veertig sociale huurwoningen binnen een ‘design and build’ team ontworpen. Het ontwerp drukt zich uit in twee types; een eengezinswoning en doelgroeponafhankelijke woning met de mogelijkheid tot slapen op de begane grond.

De architectuur van de streek is als inspiratie genomen. Het plan heeft een dorpse uitstraling met rijke metselwerkdetails, overstekken en materiaalkleuren. De overgang van openbaar naar privé is zorgvuldig ontworpen, de muurtjes rond de woningen dragen bij aan zowel de subtiele markering van de tuin, als samenhang tussen de diverse blokken. 

Uitgangspunt voor de woningen is een aangename woonsfeer met praktisch comfort. De indeling van de woningen biedt veel mogelijkheden voor bewoners om te wonen zoals ze zelf willen.

Bewoners kunnen bijvoorbeeld zelf kiezen of ze de woonkamer aan de voor- of achterzijde van de woning willen. Door een groot venster aan de voorzijde is optimaal contact met de voortuin en de openbare ruimte mogelijk. Een grote pui met dubbele tuindeuren aan de achterzijde van de woning brengt daglicht diep in de woning en zorgt voor een prettige overgang tussen binnen en buiten.

opdrachtgever

Domijn

realisatie

De eerste helft is gerealiseerd in 2016, de verwachting is dat de tweede helft in 2018 wordt opgeleverd.