menu
Foto van Woningen Leliestraat en Irisstraat in Losser

Woningen Leliestraat en Irisstraat

Losser

Als onderdeel van een revitaliseringsproject heeft BDG Architecten 40 sociale huurwoningen binnen een ‘design and build’ team ontworpen. Het ontwerp drukt zich uit in twee types; een eengezinswoning en doelgroeponafhankelijke woning met de mogelijkheid tot slapen op de begane grond.

De architectuur van de streek is als inspiratie genomen, samenhang staat hierbij centraal. Het plan heeft een dorpse uitstraling met rijke metselwerkdetails, overstekken en materiaalkleuren. De overgang van openbaar naar privé zorgvuldig ontworpen, de muurtjes rondom de woningen dragen bij aan zowel subtiele markering van de tuin als samenhang tussen de diverse blokken. 

Uitgangspunt voor de woningen is een aangename woonsfeer met praktisch comfort. Deze is vertaald in goede, ruime plattegronden met veel mogelijkheden om te wonen zoals bewoners zelf willen.

Bewoners kunnen bijvoorbeeld zelf kiezen of men wil leven aan de voor- of achterzijde van de woning. Door een groot venster aan de voorzijde is optimaal contact met de voortuin en de openbare ruimte mogelijk. Een grote pui met dubbele tuindeuren aan de achterzijde van de woning brengt daglicht diep in de woning en zorgt voor een prettige relatie tussen binnen en buiten.

opdrachtgever

Domijn

status

bouw in voorbereiding