menu
Foto van Woningen Frankhuis in Zwolle

Woningen Frankhuis

Zwolle

In de wijk Stadshagen, aan het Zwarte Water en vlakbij de historische binnenstad van Zwolle, ligt Frankhuis; een nieuwbouwlocatie voor verschillende soorten woningen. In Frankhuis ontwierpen we 31 woningen in drie variaties, zowel koop als huur.

levendig straatbeeld

De tien rijwoningen hebben door het lagere tussenlid de uitstraling van een tweekapper. De goot, die bij de hoekwoningen is verlaagd, is het verbindende element van deze woningen. De plattegrond is aangepast aan de ondiepe kavels om meer achtertuin te creëren. De overige 17 woningen zijn familie van de rijwoningen, alleen kleiner van opzet. Met een flexibele plattegrond zijn deze woningen uitermate geschikt voor senioren. Door aan de voorzijde een subtiele variatie aan gevelopeningen te maken en het middendeel van de rij wat naar voren te plaatsen, creëerden we een levendig straatbeeld.

industrieel en stoer

Meer aan het Zwarte Water liggen vier starterswoningen. De uitstraling van deze woningen sluit met hun industriële en stoere karakter aan bij de omliggende bebouwing. Vanuit de leefruimte op de eerste verdieping is er vrij uitzicht op twee parken voor en achter de woningen.

lage energievraag

Alle woningen hebben door hun duurzaam materiaalgebruik en gevelmetselwerkdetails een rijke uitstraling. Door goede isolatie en energie die deels duurzaam wordt opgewekt, hebben deze woningen een lage energievraag.

opdrachtgever

Bouwcombinatie Stadshagen

realisatie

2018