menu
Foto van Woningen Broeklanden in Meppel

Woningen Broeklanden

Meppel

Broeklanden is een deelbuurt in de Nieuweveenselanden tussen Nijeveen en Meppel. In deze duurzame nieuwe wijk hebben we 33 gevarieerde woningen ontworpen, waaronder rijwoningen, kubistische terraswoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Een aantal van de tweekappers heeft een extra brede beukmaat. Met de kleur van de baksteen, vlakken met verspringend metselwerk en betonkaders die de entrees van de woningen markeren, brengen we eenheid in de verschillende woningtypen. Aan de binnenstraten zorgen deels groene erfafscheidingen voor uniformiteit in het plan.

duurzame wijk

Broeklanden is aardgasvrij. De huizen worden verwarmd en gekoeld via een collectief warmte- en koudesysteem. PV-panelen dragen bij in de stroomvoorziening.

groen assenkruis als leitmotiv

In Broeklanden is het groen beeldbepalend en heeft de architectuur van de woningen een ondersteunende functie. Het groene assenkruis vormt het leitmotiv voor de stedenbouwkundige opzet van de wijk. De woningen worden uitgevoerd in geel baksteen met donker gele accenten. Dit geeft de woningen een landelijk karakter en zorgt voor een mooi contrast met het groen, dat hierdoor een dominante rol krijgt. Veranda’s verbinden een deel van de woningen met de parkachtige voorzone. De ontsluiting voor de auto’s realiseren we aan de achterzijde. Bewoners parkeren hier hun auto in parkeerhoven of onder een pergola op eigen terrein.

opdrachtgever

WVG Ontwikkeling BV

realisatie

in uitvoering