menu
Foto van Woningbouw Hogekwartier in Amersfoort

Woningbouw Hogekwartier

Amersfoort

BDG Architecten ontwerpt als coördinerend architect aan een gevarieerd woningbouwplan binnen het ambitieuze stedenbouwkundige plan Hogekwartier, van KCAP Architects. We hebben deze selectie gewonnen, omdat we binnen een kort tijdsbestek de kwaliteiten uit het  stedenbouwkundige plan optimaal wisten te benutten in een woningbouwplan dat voorziet in de behoeften van verschillende type bewoners.

Het plan past binnen de ambitie ‘Amersfoort Vernieuwt’ van Gemeente Amersfoort en woningcorporaties de Alliantie en Portaal. Zij willen het leven in de wijken op vele gebieden prettiger maken. Samenleven, wonen, leefbaarheid, voorzieningen en veiligheid horen daar ook bij. Met ons veelzijdige woningbouwplan zorgen we ervoor dat de buurt een nieuw impuls krijgt. Hiermee bouwen we mee aan een wijk met stedelijke allure en een duidelijk en stijlvol entree naar de binnenstad. We hebben, in samenwerking met Mopet Architecten en Chris Collaris Architects, 161 woningen ontworpen die zijn onderverdeeld in drie woonsferen. 


De woningen aan de ‘boulevard’ hebben een stedelijke sfeer, terwijl de woningen aan de groene hofjes een informele sfeer ademen. Door de lage stolpramen in de keuken hebben de bewoners uitzicht over het groene binnenhof, een gemeenschappelijke tuin waarin buren makkelijk met elkaar in contact komen en kinderen veilig kunnen spelen.

Alle woonblokken hebben variatie in de gevels, dakhoogtes, kleuren, raampartijen en het metselwerk. Dat maakt het straatbeeld dynamisch en afwisselend. En dat is ook de bedoelding. Want deze nieuwe stadswijk groeit de komende jaren uit tot een stoere, levendige en eigenzinnige wijk.

opdrachtgever

Trebbe Bouw

verwachte opleverdatum

eerste woningen: eind 2018