menu
Foto van Woongebouwen Heuvelpark in Dronten

Woongebouwen Heuvelpark

Dronten

chique woongebouwen

Parkachtig wonen, nabij het stadscentrum. Waar vind je dat nou? In Dronten! Tussen het centrum en de jachthaven ligt het Heuvelpark. Een bijzonder en groen woongebied, waar bewoners ook van stadse gemakken zijn voorzien. BDG Architecten heeft een aantal appartementencomplexen voor het Heuvelpark ontworpen: in fase 1 de paviljoens met rondgaande balkons, in fase 2 de parkgebouwen met verspringende balkons en in fase 3 het stadsgebouw met afgeronde balkons. De gebouwen hebben een eigen architectuur, maar zijn tegelijkertijd als familie herkenbaar.

paviljoens met rondgaande balkons
De appartementen in de paviljoens met rondgaande balkons (Heuvelpark 1 en 2) zijn rondom het trappenhuis ontworpen. Daardoor hebben de woningen aan alle zijden uitzicht over het park. Doordat het gebouw iets boven het maaiveld  is opgetild, ontstaat een mooie overgang tussen openbaar gebied en privéwoning. Bovendien sluit de entree van het gebouw naadloos aan op de glooiingen in het park. De paviljoens hebben duidelijke horizontale gevelranden en balkons die helemaal rond het gebouw lopen. Dat maakt dat de bewoners gezamenlijk gebruik maken van de buitenruimte.

parkgebouwen met verspringende balkons

De appartementen in deze woongebouwen (Heuvelpark 3 en 4) zijn, net als de paviljoens, in de vorm van een molenwiek rond een centraal trappenhuis ontworpen. De grote verspringende balkons geven de bewoners de mogelijkheid om in hun eigen buitenruimte te genieten van het uitzicht over het park.

Het bijzondere is dat de bewoners zelf konden bepalen aan welke gevel ze hun balkon wilden hebben. Sommige mensen hebben zelfs voor twee balkons gekozen. De zorgvuldige detaillering van het metselwerk en bijpassend aluminium zetwerk rond de gevels en balkons, geven het gebouw een luxe en tijdloze uitstraling.

stadsgebouw met afgeronde balkons

Het stadsgebouw met de afgeronde balkons (Heuvelpark 5) staat, zoals de naam al zegt, aan de kant van de stad. Om het stadsgevoel te benadrukken is het gebouw met robuuste bakstenen gebouwd, met gedetailleerd metselwerk. Onder de ramen is verticaal metselwerk aangebracht dat als een lint het gebouw omarmt. De plint onderaan de gevel zorgt ervoor dat het gebouw stevig op de grond staat (in tegenstelling tot de andere gebouwen in het Heuvelpark, die juist boven de grond zijn getild). De ronde balkons maken het ietwat hoekige gebouw vriendelijk en chic. Het stadsgebouw bestaat uit vijf lagen, met twee penthouses. Het bijzondere is dat de keuken en woonkamer in deze riante woonruimtes rond het dakterras zijn gesitueerd.

opdrachtgever

Ontwikkelingscombinatie Parkhaven Dronten v.o.f

realisatie

2017