menu
Foto van Theater De Voorveghter in Hardenberg

Theater De Voorveghter

Hardenberg

stijlvol theater

Naast het oorspronkelijke ontwerp heeft BDG Architecten ook de uitbreiding van theater de Voorveghter ontworpen. De culturele instelling heeft er twee bioscoopzalen bij gekregen en de capaciteit van het theater is vergroot door toevoeging van een balkon in de grote zaal. Daarom is het dak verhoogd en het geheel zo vormgegeven dat het intieme karakter van de zaal behouden is.

zien en gezien worden in de foyer

Ook zijn er extra ruimten toegevoegd die multifunctioneel inzetbaar zijn. Het ontwerp wordt gevormd door een groot uitkragend wit volume met een groot venster. Achter dit venster bevindt zich de foyer van het theater en kan men gezien worden door de hele stad. Onder het uitkragend gedeelte bevindt zich de aanloop naar de entree van de bioscoop. 

Aan de noordgevel bevindt zich een groot screen dat als landmark dient vanuit de nieuwe uitbreidingswijk van Hardenberg. Niet alleen het exterieur heeft een grote metamorfose ondergaan, maar ook het interieur. In het vernieuwde ontwerp is het spel van zien en gezien worden als leidraad genomen.

logische looplijnen

In het interieur draaien de wereld van theater en bioscoop om elkaar heen. Bezoekers worden gescheiden gehouden, terwijl de logistiek profiteert van korte looplijnen. Samen met de mooie foyer en het gezellige theatercafé is de Voorveghter een gebouw geworden waar zowel de artiest als het publiek zich thuis voelt.

opdrachtgever

Gemeente Hardenberg

realisatie

2003 en 2007