menu
Foto van Polestar space in Zwolle

Polestar space

Zwolle

Polestar heeft haar service in Nederland uitgebreid met een vestiging in Zwolle en vroeg BDG deze nieuwe space die wordt gebouwd op een prominente plek langs de A28 te ontwerpen. Het is geen standaard showroom maar een inspirerende plek om de Polestar modellen te ontdekken en samen te stellen; live en via interactieve displays of virtual reality. Ook worden de auto’s via deze locatie overgedragen aan de nieuwe eigenaren en kunnen zij er terecht voor support.

minimale footprint en maximale merkbeleving

De minimalistische ontwerpfilosofie vertaalden we naar een helder kubistisch volume waarin de verschillende programmaonderdelen zijn ondergebracht. Om het relatief geringe programma in balans te brengen met de grote schaal van de A28, hebben we de voorraad van de auto’s bovenin het volume ingepast. Met deze efficiënte opzet beperken we de footprint en geven we de space extra hoogte en zichtbaarheid langs de snelweg. We versterkten deze attentiewaarde door het gebouw licht verhoogd te realiseren. De groene hellingen dragen bij aan een heldere en veilige overgang van de straat naar de entree.

space verbeeldt designtaal van Polestar

In lijn met de ontwerptaal van Polestar is de buitenzijde minimalistisch en strak vormgegeven en hebben we de installaties binnen het volume opgelost. De transparante plint prikkelt en maakt de verschillende showmodellen naar de omgeving zichtbaar. Door de dubbele hoogte van de ruimte voelt de space licht en comfortabel aan. De open vide zorgt voor een sterke ruimtelijke beleving tussen werk- en overlegplekken op de verdieping en de space met verschillende modellen van Polestar op de begane grond. Met een interne autolift worden de modellen hier naar toe gebracht voor een proefrit of overdracht.

De heldere constructie is remontabel en biedt flexibiliteit om de plattegrond aan te passen aan zowel uitbreiding van de productlijn als groei van bezoekersaantallen. De Polestar space Zwolle opent in de loop van 2024.

opdrachtgever

Polestar & Jansen Vastgoed

realisatie

in uitvoering