menu
Foto van Greenport Horti Campus in Naaldwijk
duurzaamheid

Greenport Horti Campus

Naaldwijk

Op het terrein van Trade Parc Westland, tegenover de grootste bloemenveiling van ons land, zal de komende jaren de Greenport Horti Campus gerealiseerd worden.
De eerste ontwikkeling op de campus is het gecombineerde gebouw van MBO Westland en de Demokwekerij. In dit gebouw vindt een unieke combinatie plaats van innovatie, bedrijfsleven en onderwijs.

Het gebouw bestaat uit 3 onderdelen; het kasgebouw van de demokwekerij waar allerlei nieuwe technieken en producten uit de tuin- en kasbouw worden getest; het onderwijsgebouw waar studenten van het MBO Westland onderwijs volgen, en het zogenaamde combigebouw waar bedrijfsleven en onderwijs samenkomen. In het combigebouw zijn onderwijsfuncties en praktijkruimtes gecombineerd met een beursvloer, ontmoetingsruimten, een auditorium, restaurant en aula.

Dit is het hart van het gebouw waar producenten, bedrijven, studenten en bezoekers vanuit de hele wereld samenkomen om elkaar te inspireren en uit te dagen tot nieuwe innovaties.
Het ontwerp is zo opgezet dat een doorgaand landschap bezoekers en studenten langs de verschillende functies en activiteiten leidt, waardoor de grenzen tussen bedrijfsleven en onderwijs vervagen. De ambitie is dat de Greenport Horti Campus de innovatie hotspot van de wereld wordt op het gebied van de kas- en tuinbouw.

Ontwerp in samenwerking met AAB NL en Kim van der Leest.

opdrachtgever

Lentiz Onderwijsgroep

status

in ontwerp, geplande oplevering medio 2017