menu
Foto van Innovatieve samenwerkplek De Biljartfabriek in Zwolle
het nieuwe werken transformeren

Innovatieve samenwerkplek De Biljartfabriek

Zwolle

De voormalige biljartfabriek in Zwolle is een ondernemende samenwerkplek voor en door professionals met dezelfde passie: het creëren van een innovatieve en duurzame werk- en leefomgeving. Ingenieurs, ontwerpers, technici, communicatiedeskundigen, creatieve strategen en wijzelf, BDG Architecten, werken hier onder één dak. Door elkaar te ontmoeten, te inspireren en samen te werken ontstaan dwarsverbindingen die tot innovatie en nieuwe denkrichtingen leiden. 

We hebben het fabrieksgebouw getransformeerd naar een vernieuwde en inspirerende werkomgeving. De strakke lijnen, grote ramen en licht industriële vormgeving van de voormalige fabriek hebben we behouden en geaccentueerd. Dat maakt dat het gebouw nog een beetje de sfeer van de jaren zestig ademt. 

werkruimtes met eigen identiteit 

Binnen de bestaande structuur van het gebouw zijn verschillende ruimtes gerealiseerd volgens Het Nieuwe Werken concept. De kantoorruimtes worden op maat aangeboden. Dat houdt in dat ondernemers de mogelijkheid hebben om vaste en flexibele kantoorruimtes te huren. De ruimtes hebben neutrale vloer- en wandbekleding, zodat de bedrijven binnen een handomdraai hun eigen identiteit aan hun werkruimte kunnen geven. 

In het midden van het gebouw bevindt zich een gemeenschappelijke ontmoetingszone, waar de bedrijven gezamenlijk lunchen, koffie drinken, sparren en netwerken. Zowel de kantoren als de gang zijn licht, eenvoudig en transparant vormgegeven. De grote glazen schuifpuien en witte elementen geven de ruimtes een open sfeer. 

1+1=3

Het bijzondere aan dit concept is dat de bedrijven niet alleen 'huisgenoten' van elkaar zijn, maar ook met elkaar samenwerken. Dat maakt dat we bijdragen aan elkaars product of dienst en daarmee de kwaliteit voor onze klanten versterken. Mooie voorbeelden van samenwerking met onze 'buren' die tot innovatieve en duurzame ontwerpen hebben geleid, zijn: de Aeres Hogeschool in een glazen kas (in Dronten), de ecologisch intelligente Aeres Hogeschool (in Wageningen) en de energieleverende stadsdeelwerf (in Amsterdam-Zuid). 

Uiteraard levert deze samenwerkplek niet alleen symbiose op, we houden ook van competitie. Zo zijn we niet vies van een potje biljarten. Want een biljarttafel mag in de gemeenschappelijke ruimte natuurlijk niet onbreken...

opdrachtgever

Beehoff B.V.

realisatie

2015