menu
Foto van Cals College in IJsselstein

Cals College

IJsselstein

dynamische vleugel

De uitbreiding voor de HAVO en VWO vleugel van het Cals College en het bijbehorende technasium hebben wij aangegrepen om bestaande tekortkomingen op te lossen en het gebouw een nieuwe frisse, uitnodigende uitstraling te geven. We hebben een compacte uitbreiding ontworpen dat op een natuurlijke wijze aansluit bij het bestaande. Het is een eigen vleugel en toch hoort het helemaal bij de rest.

technasium in de etalage

Het technasium is vanaf de straatkant zichtbaar door het venster dat als een soort etalage dient. Zo is voor voorbijgangers de prettige en dynamische sfeer zichtbaar. De luifel markeert niet alleen de entree, maar voorkomt als zonnewering ook opwarming van de lokalen.

Door de eerste verdieping terug te leggen, maken we het grote gebouw wat kleiner en zoeken we aansluiting bij de aangrenzende woonhuizen. Het dak is voorzien van mossedum. Dat oogt niet alleen groen en sympathiek, maar sluit ook aan bij de bestaande vormgeving van het gebouw. Niet dorps en niet stads.

Het is een uitnodigend gebouw dat recht doet aan de kern van het Cals college. De school ziet er van binnen mooi uit en bruist in de pauzes van energie. Tegelijkertijd is het een veilige school waar kinderen hun talenten kunnen ontwikkelen. Een plek waar niet alleen het cognitieve wordt ontwikkeld, maar ook het zelfvertrouwen. Zo wordt gebouwd aan een mooie jeugdherinnering.

opdrachtgever

Cals College IJsselstein

status

in ontwerp