menu
Foto van Bedrijfsgebouw Hanzestrohm in Zwolle

Bedrijfsgebouw Hanzestrohm

Zwolle

Een gebouw dat laat zien wie Hanzestrohm is. Een stimulerende werk- en leefomgeving. Met een open uitstraling en goed passend in de omgeving. Een plek waar kantoor en logistiek optimaal kunnen samenwerken. En bovendien duurzaam en energiezuinig. Dat waren de uitgangspunten voor het ontwerp voor het nieuwe kantoorgebouw met bedrijfshal van Hanzestrohm (voorheen Hemmink Groep). Een Zwols familiebedrijf dat innovatieve concepten en (elektrotechnische) oplossingen biedt voor (woning)bouw, utiliteit en industrie. 

opgetild kantoorgebouw

We ontwierpen het kantoorgebouw in een diamantvorm. De krachtige uitstraling weerspiegelt de identiteit van Hanzestrohm: high tech, warm en herkenbaar. Het afgeschuinde groene dak aan de noordwestkant vloeit natuurlijk over in de groene zone van de aangrenzende Nieuwe Wetering. Het kantoorgebouw is opgetild en verhoogd gebouwd op een talud. De iets verhoogde ligging en de transparante gevel bieden een mooi uitzicht op de uiterwaarden en het water. De grote raampartijen maken vanuit het gehele kantoor de relatie met buiten duidelijk voelbaar. Onder het kantoorpand, verscholen achter het talud, is plek voor ruim 80 parkeerplaatsen, een fietsenstalling en een technische ruimte.

groene buitenruimte

Aansluitend op de groene voorzone realiseerden we om het kantoor een prettige buitenruimte met diverse soorten beplanting, fruitbomen en beschutte zitplekken om in pauzes te verblijven. Met hoogteverschillen in het maaiveld hebben we de route naar de opgetilde entree gemaakt.

trap met informele zitjes

Bij binnenkomst springt de brede tribunetrap bekleed met essenhout direct in het oog. Dit multifunctionele element is met een varia aan zitjes een fijne plek voor informeel overleg en presentaties. Het verbindt de centrale ruimte met de verdieping en zorgt voor verbinding tussen de afdelingen. Boven de tribunetrap brengen lichtstraten op het noorden het daglicht diep het gebouw in. 

mix aan werkplekken

De open en uitnodigende uitstraling van het exterieur wordt weerspiegeld in het interieur. Aansluitend op de wensen van de verschillende soorten medewerkers ontwierpen we de plattegronden met een mix aan open en afsluitbare werk- en overlegplekken. In de nieuwe omgeving zitten de medewerkers op korte afstand van elkaar, waardoor samenwerking en kennisuitwisseling wordt gestimuleerd. Het interieur is in samenwerking met Zwaag Interieur zorgvuldig uitgewerkt met aandacht voor details. De inrichting markeert functie, de gekozen materialen zijn uitnodigend en comfortabel. Groene afscheidingen en glazen tussenwanden verbinden de ruimtes en reguleren de akoestiek. 

bijzonder duurzaam

PV-panelen, een gevel van triple glas en hoogwaardige isolatie maken het gasloze gebouw bijzonder duurzaam. Voor een optimaal werkklimaat kan het balansventilatiesysteem  per ruimte naar wens worden ingesteld. Het kantoor wordt actief verwarmd en gekoeld middels een warmtepomp. Het nieuwe kantoorgebouw voegt een interessant hoofdstuk toe aan het verhaal van dit bijzondere Zwolse familiebedrijf.

opdrachtgever

Hanzestrohm

realisatie

2020

Het transparante gebouw met veel daglicht weerspiegelt de identiteit van Hanzestrohm. Het nieuwe pand nodigt uit om samen te komen en dat willen we ook graag. Zowel met collega’s als met onze maatschappelijke stakeholders uit onder meer het onderwijs, bedrijfsleven en overheid.

Gijs Hemmink, management trainee