menu
Foto van Bedrijfsgebouw Domus (Hemmink) in Zwolle

Bedrijfsgebouw Domus (Hemmink)

Zwolle

Een gebouw dat laat zien wie Hemmink is. Een stimulerende werk- en leefomgeving. Met een open uitstraling en goed passend in de omgeving. Een plek waar kantoor en logistiek optimaal kunnen samenwerken. En bovendien duurzaam en energiezuinig. Dat waren de uitgangspunten voor het ontwerp voor het nieuwe kantoorgebouw met bedrijfshal van Hemmink, een Zwolse importeur van elektrotechnisch installatiemateriaal voor de (woning)bouw en industrie.  

opgetild kantoorgebouw

We ontwierpen het kantoorgebouw in diamantvorm. De krachtige uitstraling laat zien waar Hemmink voor staat: high tech, warm en herkenbaar. Het afgeschuinde groene dak aan de noordwestkant vloeit natuurlijk over in de groene zone van de aangrenzende Nieuwe Wetering. Het kantoorgebouw is opgetild en wordt verhoogd gebouwd op een talud. Achter een transparante gevel hebben de medewerkers zicht op de groene voorzone en zien voorbijgangers wat Hemmink in huis heeft. Onder het kantoorpand, verscholen achter het talud, is plek voor ruim 80 parkeerplaatsen.

trap met informele zitjes

Een brede tribunetrap verbindt de centrale ruimte op de begane grond met de verdieping en is met diverse zitjes tegelijkertijd een fijne plek voor informeel overleg en presentaties. De verdieping is rondom voorzien van een transparante balustrade. Door de grote raampartijen en lichtstraten boven de tribunetrap is vanuit het gehele kantoor de relatie met buiten duidelijk voelbaar. 

bijzonder duurzaam

PV-panelen, een gevel van triple glas en hoogwaardige isloatie maken het bedrijfsgebouw van Hemmink bijzonder duurzaam. Het gasloze gebouw wordt verwarmd met een warmtepomp en is voorzien van state of the art techniek. Het nieuwe kantoor voegt een interessant hoofdstuk toe aan het verhaal van dit bijzondere familiebedrijf.

opdrachtgever

Hemmink B.V.

realisatie

In aanbouw