menu
Foto van Appartementen Hogenkampsweg in Zwolle

Appartementen Hogenkampsweg

Zwolle

verfijnde appartementen

In de huidige woningmarkt is een beperkt aanbod van betaalbare en goede appartementen voor starters en alleenstaanden. Op de hoek van de Hogenkampsweg en de Zerboltstraat in de wijk Diezerpoort ontwierp BDG architecten 44 nieuwe betaalbare appartementen. De driekamerappartementen, met een oppervlakte van 50m², zijn op efficiënte wijze rond een centraal trappenhuis georganiseerd. Daarbij heeft iedere woning een individuele buitenruimte in de vorm van een balkon of tuin.

De twee bouwblokken zijn op zorgvuldige manier ingepast in de bestaande context, waarbij het parkeren in het binnengebied is opgelost. Aan de voorzijde is ruimte voor groene randen, waarmee de overgang van privé naar openbaar op een goede manier wordt gereguleerd.  

De architectuur sluit aan op de eenvoudige, maar verfijnde, jaren '50 architectuur in de wijk. Het mooie metselwerk is op bijzondere wijze met wisselende verbanden en reliëf uitgevoerd. De entrees zijn met uitstekende kaders gekenmerkt. Grote gevelopeningen aan de straatzijde geven het gebouw een open en licht karakter en zorgen voor levendigheid naar de straat.

opdrachtgever

Slokker vastgoed

realisatie

2017