menu
Foto van Appartementen Hogenkampsweg in Zwolle

Appartementen Hogenkampsweg

Zwolle

In de huidige woningmarkt is een beperkt aanbod van betaalbare en goede appartementen, welke geschikt is de specifieke doelgroep als starters en alleenstaanden. Op de hoek van de Hogenkampsweg en de Zerboltstraat in de wijk Diezerpoort heeft BDG architecten 44 nieuwe betaalbare appartementen ontworpen welke geschikt zijn voor deze specifieke doelgroep.

De driekamerappartementen, met een oppervlakte van 50m², zijn op efficiënte wijze rond een centraal trappenhuis georganiseerd. Daarbij heeft iedere woning een individuele buitenruimte in vorm van balkon of tuin.

De 2 bouwblokken zijn op zorgvuldige manier ingepast in de bestaande context, waarbij het parkeren aan het oog is onttrokken door dit in het binnengebied op te lossen. Aan de voorzijde is er ruimte voor groene randen waarmee de overgang van privé naar openbaar op goede manier wordt gereguleerd.  

De architectuur sluit aan op de eenvoudige maar verfijnde jaren 50 architectuur van de bestaande wijk. De appartementen worden gemaakt met mooi metselwerk wat op bijzondere wijze met wisselende verbanden en reliëf wordt uitgevoerd. De entrees en de koppen zijn met uitstekende kaders verbijzonderd. Grote gevelopeningen aan de straatzijde geven het gebouw een open en licht karakter en geven zorgen voor levendigheid naar de straat.

opdrachtgever

Slokker vastgoed

realisatie

verwacht begin 2017