menu
Foto van Albert Heijn in Epe

Albert Heijn

Epe

De Albert Heijn in Epe was toe aan uitbreiding. Dat hebben we gerealiseerd door aan de zij- en voorkant van de winkel een deel aan te bouwen. De luifel van de bestaande hoogbouw hebben we doorgetrokken over het nieuwe deel. Dit versterkt, samen met de glazen pui op de hoek, de zichtbaarheid van de entree van de Albert Heijn.

De uitbreiding van de Albert Heijn maakt onderdeel uit van de opwaardering van het winkelhart van Epe. We hebben met de vernieuwde gevel meerwaarde gecreëerd voor de omgeving en de markt: de transparante gevel zorgt voor contact tussen de winkelfunctie van het gebouw en de openbare ruimte. De grote raampartijen aan de voorzijde bieden vanaf de kassa zicht op de buitenruimte. Daardoor hebben kassamedewerkers uitzicht en daglicht, wat bijdraagt aan een aangename werksfeer. In de transparante gevel kunnen de reclame-uitingen integraal opgenomen worden. Dat zorgt ervoor dat het straatbeeld netjes en overzichtelijk blijft.

De rijke materialisering van de gevel en de duidelijke structuur van gevelelementen die wisselen in kleur en de afmetingen van de gevelopening, versterken de levendige uitstraling van het gebouw. De gevel voegt zich goed in de bakstenen architectuur van het centrum van Epe. Het ritme van de stalen kolommen geeft diepte en gelaagdheid aan het gevelbeeld en draagt bij aan een prettige omgeving om te winkelen.

opdrachtgever

Albert Heijn/Stamhuis Interbuild

 realisatie

2017