menu
Tour de BDG: excursie langs eigen werk

Tour de BDG: excursie langs eigen werk

27.06.17

We halen bij BDG Architecten altijd het maximale uit onze opdrachten: we kijken goed naar de mogelijkheden, duurzaamheid, het budget, de opdrachtgever en naar onszelf. Dat doen we niet alleen vanachter ons bureau, maar ook door samen de bus te pakken en langs een aantal van onze projecten te rijden. We willen met eigen ogen zien hoe onze ontwerpen zijn gerealiseerd, van de gebruikers horen hoe het gebouw bevalt en met elkaar discussiëren over de gebruikte materialen.

Ieder van ons kijkt door een andere bril als we op locatie zijn. Onze modelleurs Arno en Erwin checken of de getekende details zo uitpakken als bedoeld. Hannah kijkt als ontwerper naar het complete plaatje. En Wilco kijkt als directeur niet alleen of het gebouw goed is, maar ook naar zijn team. “Ik vind het leuk dat we op zo’n dag op een ontspannen manier met z’n allen zijn. Ik loop dan ook heel trots rond. Het is gewoon een leuke club mensen die als geheel klopt. En vanuit die samenhang maken we mooie gebouwen. Voor mij ligt de kern van BDG Architecten in onze mensen.”

Dit jaar vond de start van onze expeditie plaats bij De Orchidee in Assen.  Deze multifunctionele accommodatie (MFA) brengt vijf verschillende partijen (uit het onderwijs en de kinderopvang) onder één dak samen. “Ik voelde me gelijk thuis in het nieuwe gebouw,” vertelt Jacqueline Ehmen, leerkracht van basisschool De Regenboog. “Het heeft sfeer en is heel transparant. Ook al is het gebouw compact, het oogt ruim. En de buitenkant is prachtig met de ronde vormen en natuurlijke kleuren.”

Dat vinden wij fijn om te horen. Uiteraard hebben wij ook oren naar wat beter kan, waar we in het gebruik rekening mee moeten houden en leggen we uit waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. Kortom: een excursie langs eigen werk staat in het teken van samenwerking. Niet alleen omdat we als team de hele dag de gelegenheid hebben om vakinhoudelijk en persoonlijk met elkaar in gesprek te gaan. Maar ook om met de gebruikers van onze gebouwen van gedachten te wisselen. Dat inspireert, motiveert en geeft ons werkplezier een nieuwe impuls.