menu
Thomas Dill beëdigd tot Energiecommissaris

Thomas Dill beëdigd tot Energiecommissaris

14.12.18

Welke architect kan nu zeggen dat-ie is beëdigd? Onze collega Thomas kan dat! Gisteren tijdens het energieontbijt van Platform 02025 werd hij - in het bijzijn van Jacqueline Cramer, oud-minister van o.a Milieubeheer, en Rutger Groot Wassink, wethouder van o.a Sociale Zaken - benoemd tot Energiecommissaris van zijn woonwijk in Amsterdam-Noord. Niet alleen omdat hij ervaringsdeskundige is in duurzaam wonen (in zijn zelfontworpen kaswoning), maar ook omdat hij regelmatig lezingen geeft over circulair ontwerpen, bouwen en wonen.

Thomas is aangesloten bij het Amsterdamse platform 02025. Bewoners, ondernemers, studenten, organisaties en professionals werken met elkaar samen om Amsterdam koploper van de energietransitie te maken. Het gezamenlijke doel: zorgen dat Amsterdam in 2025 geen CO2 meer uitstoot. Dat is wel erg ambitieus, maar waar een wil is, is een weg. Het platform vindt dat Amsterdam alles in huis heeft - de mensen, de kennis en de innovatiekracht - om niet alleen een inspirerend voorbeeld te zijn, maar ook om mensen aan te zetten tot concrete duurzame acties.

De beëdiging werd gedaan door Nationaal Energiecommissaris Ruud Koornstra, pleitbezorger voor duurzaamheid in Nederland. Thomas is dat, samen met andere 02025-deelnemers, voor zijn eigen postcodegebied. Hij gaat zijn ‘buren’ wakker schudden en bewustmaken van de mogelijkheden om energieneutraal te wonen en werken. Samen met zijn partner zet hij zich vooral in voor kennisspreiding en het activeren van anderen. Daarnaast blijft hij vanuit zijn vakgebied onderzoeken welke bestaande maatregelen wel en niet effectief zijn en zijn eigen innovatieve ideeën uitwerken. Thomas, ga ervoor! Maak de wereld een beetje mooier, maak Amsterdam wereldleider in energietransitie!

 

Fotobijschrift: Nationaal Energiecommissaris Ruud Koornstra en wethouder Rutger Groot Wassink samen met de pas beëdigde Energiecommissarissen van Amsterdam.

deel dit artikel