menu
Kinderen leggen 'bouwstenen' voor droomschool MFA Assen-Oost

Kinderen leggen 'bouwstenen' voor droomschool MFA Assen-Oost

09.11.15

Vandaag is officieel de bouw gestart van de MFA Assen-Oost. Door leerlingen van de basisscholen, peuters van de peuterspeelzaal en kinderen van het kinderdagverblijf zijn bouwstenen gemaakt die de droomschool van de kinderen symboliseren. Deze 'bouwstenen' zijn door de kinderen vandaag geplaatst op de bouwplaats als feestelijke start van de bouw.

In de MFA Assen-Oost gaan vijf partijen met elkaar samenwerken: twee basisscholen, een peuterspeelzaal, kinderopvang en buitenschoolse opvang en het Centrum voor Jeugd en Gezin. De ambitie is om de organisaties binnen het gebouw hun eigen identiteit te laten behouden, maar daarnaast volop mogelijkheden voor ontmoeting te generen.

 

De positionering van het MFA in het groen sluit aan bij de wens van de bewoners om het centrum een echte wijkfunctie mee te geven. Het compacte volume is zo opgezet dat alle gemeenschappelijke functies zijn georiënteerd op de Noord-Oostzijde, richting de andere voorzieningen in de zone die op het MFA zijn aangewezen. Daarnaast is gekozen voor een organische vorm die aansluit bij de bestaande bebouwing.

Nieuwsgierig naar dit project? Klik dan hier voor meer informatie.