menu
Parijs! Op bureauexcursie door een stad met vele gezichten

Parijs! Op bureauexcursie door een stad met vele gezichten

10.10.23

Afgelopen vrijdag stapten we met het BDG-team in de Thalys naar Parijs voor een (hernieuwde) ontdekking van deze imposante stad. Met rode wijn en een stukje Franse kaas, uitgeserveerd door organisatoren Irma en Tamara, werd de toon voor een heerlijk weekend in de lichtstad gezet. We bewogen ons drie dagen tussen binnenstad en buitenwijken. Te voet, per metro en op de fiets. Langs oude monumenten en nieuwe iconen. Van Haussmann tot Gehry.

We dwaalden door duurzame stadsontwikkelingen als Clichy-Batignolles. Dit project waarvan de helft bestemd is voor sociale huur is nu na 20 jaar grotendeels voltooid. En Rive Gauche, de grootste stedenbouwkundige operatie sinds de Haussmannwerken van de 19e eeuw. In de bruisende straten van Quartier Latin liepen we een stukje mee door het oude Parijs en namen we het in teams tegen elkaar op in een city escape.

We lieten ons verrassen door de verstilde binnenwerelden die schuilgaan achter de typische dichte bouwblokken. Zoals Amphithéâtres Université Paris en Ecole primaire publique des Sciences, ontworpen door Chartier Dalix. Dit bureau creëerde overigens achter hun authentieke groene poortdeur in Rue Popincourt een eigen verborgen stadsoase, waar we gastvrij werden ontvangen voor een toelichting op hun werk en ontwerpfilosofie.

Tussen alle projecten door lunchten we in het zonnetje in een van de vele levendige stadsparken en ’s avonds dineerden we tussen de Fransen aan lange tafels bij foodhall station F.

A bientôt Paris!

deel dit artikel