menu
Opening eerste nieuwe huisvesting Nationale Politie

Opening eerste nieuwe huisvesting Nationale Politie

06.02.19

“Voor u staat een trotse teamchef. Trots op wat hier is gerealiseerd. Een prachtig nieuw bureau, waar het prettig is om te werken.” Sprak Jan de Rooij tijdens de opening van het nieuwe politiebureau voor het Robuust Basisteam (RBT) Venray/Gennep. Eenheidschef Ingrid Schäfer vertelde dat het nieuwe bureau symboliseert wat de politie wil zijn: open, transparant en dienstbaar. Daar zijn we bij BDG Architecten blij mee. Want we maken graag gebouwen die de identiteit van de gebruiker zichtbaar maken en werkplezier geven. De nieuwbouw voor RBT Venray/Gennep is de eerste nieuwe huisvesting van de Nationale Politie en een mooie start voor de vastgoedopgave binnen de landelijke politie.

De bestaande politiebureaus zijn te groot geworden door reorganisaties en zijn niet altijd even energiezuinig. Het is aan RBT Venray/Gennep de eer om als eerste team in Nederland te werken binnen een nieuwe werkomgeving, ontwikkeld vanuit het landelijke energieneutrale huisvestingsbeleid. Dit toekomstgerichte politiebureau maakt het mobiele werken mogelijk. De agenten kunnen overal werken: ze gebruiken bijvoorbeeld de laptop wanneer ze met mensen op straat in gesprek zijn of met bepaalde doelgroepen in het buurthuis werken. Hiermee heeft het politiebureau een andere functie gekregen. Het is meer een plek geworden voor overleg en samenwerken. Ons ontwerp speelt daar op in door de open, ruimtelijke en lichte flexplekken en een duidelijke scheiding tussen publieke en personeelsgebieden.

Benieuwd naar ons ontwerp? Kijk dan bij onze projecten. Wil je weten hoe we de opening hebben gevierd en hoe blij de politie is met het gebouw? Bekijk dan dit filmpje.

 

deel dit artikel