menu
Kinderen kunnen hun lol op in multifunctionele school Coevorden

Kinderen kunnen hun lol op in multifunctionele school Coevorden

12.09.14

Brede school Som in Coevorden is officieel geopend. Het ontwerp van BDG Architecten is op basis van Design&Build uitgewerkt. In samenwerking met Schutte bouw & ontwikkeling, SMT bouw & vastgoed, Breman Zwolle, Pieters Bouwtechniek Zwolle en Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs.

In de brede school zijn o.a. drie basisscholen, een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal, diverse welzijnsvoorzieningen en een gymzaal gehuisvest.

Het ontwerp heeft als motto '’t Optelhoes', wat verwijst naar het ontwerpconcept: een huis voor de wijk waarin verschillende huizen en hun gebruikers samenkomen. Alle gebruikers blijven herkenbaar en kunnen hun eigen identiteit en sfeer behouden. Het gebouw nodigt uit tot ontmoeten en samenwerken: een inspirerende, veilige en gezonde ontmoetingsplek voor de wijk. 

Het gebouw is als een alzijdig gebouw in de parkachtige, groene omgeving ontworpen. Door de afgeronde hoeken en dakoverstekken krijgt de Brede School SOM een sympathieke, vriendelijke en toegankelijke uitstraling. De architectuur maakt het ontwerp tot een sprankelend gebouw met een herkenbare en eigentijdse uitstraling.