menu
Minimalistische ontwerptaal Polestar verbeeld in space Zwolle

Minimalistische ontwerptaal Polestar verbeeld in space Zwolle

26.03.24

Op een prominente plek langs de A28 heeft BDG Architecten de nieuwe Polestar space ontworpen. Geen standaard showroom maar een inspirerende plek om de Polestar modellen te ontdekken en samen te stellen; live en via interactieve displays. Ook worden de auto’s via deze locatie overgedragen aan de nieuwe eigenaren en kunnen zij er terecht voor support.

De minimalistische ontwerpfilosofie van Polestar vertaalden we naar een helder kubistisch volume. Om het relatief geringe programma in balans te brengen met de grote schaal van de A28 hebben we de voorraad van de modellen bovenin het gebouw ingepast. Met deze efficiënte opzet beperken we de footprint en geven we de space extra hoogte en zichtbaarheid langs de snelweg. De volledig transparante plint prikkelt en etaleert de verschillende showmodellen naar de omgeving. In de space zorgen het dubbelhoge glazen kader en de ruimtelijke vormgeving voor een optimale merkbeleving.


Op 21 maart vierden we met Polestar, Jansen Vastgoed en Aan de Stegge het hoogste punt. De Polestar space opent in de loop van 2024

deel dit artikel