menu
Kunstpaviljoen M laat architectuur, kunst en natuur samensmelten

Kunstpaviljoen M laat architectuur, kunst en natuur samensmelten

21.04.22

De Floriade Expo 2022 is officieel geopend. Naast ons ontwerp voor Aeres Hogeschool Almere mochten we in het hart van de wereldtuinbouwtentoonstelling aan een tweede bijzondere opgave ontwerpen: kunstpaviljoen M. Een tijdelijke museale voorziening voor grootschalige multimediale kunst en landschapskunst.

  1. M. vertelt het verhaal van Flevoland en Almere

    Voor dit paviljoen nodigden gemeente Almere en provincie Flevoland vijf aanstormende architectenbureaus uit om een schetsontwerp te maken. Als onderdeel van het technisch ontwerpteam waren wij betrokken bij de beoordeling van de ingediende plannen. Unaniem koos de jury voor het plan van Studio Ossidiana. Het ontwerp, waarvoor de architecten zich lieten inspireren door de Flevolandse bodem, is opgebouwd uit drie cirkelvormige delen die in het water lijken te drijven. Het vertelt het verhaal van Flevoland en Almere, van de overgang van zee naar land. Het laat architectuur, kunst en natuur samensmelten en biedt bezoekers zowel binnen als buiten een prikkelende belevenis.
  1. bouwkundige uitwerking naar realiseerbaar gebouw

Als multidisciplinair architectenbureau spreken wij de taal van de ontwerper én van de bouwer. Daarom konden we in co-creatieve samenwerking met de ontwerpers, adviseurs, aannemers en opdrachtgevers het oorspronkelijke idee uitwerken in een hoogwaardig en binnen de afgesproken planning realiseerbaar bouwkundig ontwerp. Het paviljoen zal minstens vijf jaar functioneren als dependance en proeftuin voor een permanent kunstmuseum dat in het komende decennium in Almere wordt gebouwd.


deel dit artikel