menu
Kinderen openen IKC de Orchidee met Koninklijke allure

Kinderen openen IKC de Orchidee met Koninklijke allure

21.04.17

BDG Architecten is er al jaren van overtuigd: een goed multifunctioneel gebouw stimuleert op een natuurlijke manier het leggen van verbindingen. Zowel in samenwerking, als in het denken. Dat lieten de gebruikers van het integraal kindcentrum de Orchidee in Assen zien door de opening van hun nieuwe gebouw te combineren met het sportevenement van Koning Willem Alexander: de Koningsspelen.

Wethouder Onderwijs, Maurice Hoogeveen, was al vroeg uit de veren om de sleutel van de kinderen te ontvangen. Daarmee opende hij officieel de deuren van het nieuwe IKC. Vervolgens ontvingen de kinderen een spetterend kado van BDG Architecten en onze samenwerkingspartners: een hand waterpomp. Want wat is een speelplein zonder waterpret? Na het handen schudden en de toespraken begonnen de kinderen met de warming-up en het Koningslied. Daarmee zetten ze letterlijk en figuurlijk de kroon op deze levendige openingsochtend.

Gemeente Assen wilde een multifunctionele gebouw voor vijf verschillende gebruikers. In ons ontwerp hebben we basisscholen RKBS Vredeveldschool en CJBS de Regenboog, ASKA kinderopvang, peuterspeelzaal Peuterica en het Centrum voor Jeugd en Gezin ieder hun eigen ruimte en eigen domein gegeven. In het centrale hart worden de leskeuken, mediatheek, spreekkamers, het ‘wissellokaal’ en zelfs de werkkamer van de conciërge door verschillende gebruikers benut. Het kopstuk is de gymzaal op de eerste verdieping. Het dak van de sportzaal ‘steekt over’ boven de voorgevel, waardoor binnen de volleyballen hoog kunnen worden geserveerd en het gebouw buiten een herkenbare entree heeft gekregen.

Nieuwsgierig naar dit project? Klik dan hier voor meer informatie.