menu
Jozefmavo Tilburg viert hoogste punt met schoolbel van de liefde

Jozefmavo Tilburg viert hoogste punt met schoolbel van de liefde

17.02.17

De Jozefmavo in Tilburg vierde vanmiddag het hoogste punt onder luid geklingel van de originele schoolbel, die de Zusters van Liefde vroeger gebruikten om hun leerlingen binnen te halen. De Zusters van Liefde zetten zich rond 1830 in voor onderwijs, bejaardenzorg en maatschappelijk werk. Die betrokkenheid van de zusters is nog altijd merkbaar in de school. Elkaar zien en kennen is nog steeds een belangrijk uitgangspunt.  

De Jozefmavo wil een sprekende school maken die uitdaagt en prikkelt. Een mooi en warm schoolgebouw waar leerlingen en personeel iedere dag graag naartoe gaan. BDG is gevraagd om een ontwerp te maken dat ruimte biedt voor vier onderwijsclusters: de alfa, beta, gamma en ypsilon (techniek, handvaardigheid en tekenen) stromingen. Daarnaast hebben ze behoefte aan plekken waar leerlingen klassikaal, in groepjes en individueel kunnen leren. Het gebouw mocht een sterke eigen identiteit en tegelijkertijd huiselijkheid uitstralen.


We hebben een compact gebouw ontworpen dat bestaat uit drie verdiepingen. De middelste verdieping, waar de aula en de docentenzone zijn gepositioneerd, is het centrale hart van het gebouw. Op de bovenste en onderste verdieping zijn de vier onderwijsclusters gehuisvest, waarbij de lokalen uitkijken op het aanverwante leerplein. De lokalen hebben een glazen schuifdeur, die open kan als de docent de leerlingen zelfstandig wil laten werken. Zo dient het leerplein als verlengstuk van het leslokaal. En kunnen docenten met de ruimte(s) spelen.

Nieuwsgierig naar dit project? Klik dan hier voor meer informatie.