menu
Het Pakhuis Sneek: krachtige woongebouwen aan de entree van de stad

Het Pakhuis Sneek: krachtige woongebouwen aan de entree van de stad

10.12.20

In Sneek is ‘Het Pakhuis’ opgeleverd: 54 slim ingedeelde driekamerappartementen. Het betaalbare en compacte ontwerp sprak een brede doelgroep aan. De woningen zijn een nieuw thuis voor een mix van starters tot senioren.

bijzonder energiezuinig met zicht op Slûpfeart

Ondanks het compacte formaat hebben alle woningen twee slaapkamers. Dit plus de  keuzevrijheid bij de indeling van de appartementen was voor veel kopers een meerwaarde. Het geeft Het Pakhuis een variatie aan plattegronden. De grote gemene deler is het uitzicht vanuit de woonkamer op het water van de Slûpfeart en de buitenruimten die optimaal van de oriëntatie op de zon profiteren. We hebben deze iets terugliggend ontworpen en wit omkaderd voor een beschut gevoel. De woningen zijn bijzonder energiezuinig door uitstekende isolatie, vloerwarming en balansventilatie met warmteterugwinning.

krachtige gebouwen met rijke detaillering

Ook van buiten zijn de woningen kwalitatief van een hoog niveau. De appartementengebouwen ogen stoer en krachtig door kleine verspringingen, hoogteverschillen in de kap en een rijke detaillering van de gevel met verticale lijnen, rollagen en twee tinten stootvoegloos metselwerk. Vanaf de verbindingsweg naar het centrum van Sneek geven de pakhuizen gezicht aan de wijk en vormen ze een herkenbaar entree naar de stad.  We verdeelden de woningen over twee gebouwen. Zo blijft de zichtlijn vanuit de achterliggende wijk richting het water van de Slûpfeart behouden.

Het Pakhuis is gerealiseerd in opdracht van Slokker Vastgoed en Bouwbedrijf Lont.

Kijk op onze projectenpagina voor meer foto's van Het Pakhuis.

deel dit artikel