menu
Het Open Venster genomineerd voor Schoolgebouw van het Jaar

Het Open Venster genomineerd voor Schoolgebouw van het Jaar

18.09.23

Basisschool Het Open Venster maakt kans op de titel Schoolgebouw van het Jaar 2023! De prijs wordt als onderdeel van de Architectenweb Awards op 8 november uitgereikt. 

De jury heeft de inzendingen voor de award onder andere beoordeeld op ‘maatschappelijke relevantie’ en ‘vakmanschap’. Over ons ontwerp van de basisschool in het hart van de Rotterdamse wijk Lombardijen zegt de jury:

"De jury vindt het ontwerp heel esthetisch, met een chique en allesbehalve goedkope uitstraling. De sparing in het volume op een van de hoeken van het gebouw is naar mening van de jury heel goed gedaan en vormt zowel een krachtig accent als een verwelkomende luifel. De transparante plint met grote vensters verbindt school met de buurt. Zo helder als het gevelbeeld is, met een compositie van lijnen en vlakken, zo helder en fis is ook het interieur. Het heeft een aangename sfeer, met bijvoorbeeld de mooie houten wanden en speelelementen. Verder is het te prijzen dat het ontwerp rekening houdt met toekomstbestendigheid van het gebouw. Het Open Venster is een vriendelijk en stijlvol gebouw, en een waardevolle toevoeging voor deze wijk."

deel dit artikel