menu
BDG Architecten wint selectie 1e energieneutrale politiebureau

BDG Architecten wint selectie 1e energieneutrale politiebureau

06.10.16

De Nationale Politie heeft een nieuw huisvestingsbeleid gemaakt. Want de nieuwe vormen van dienstverlening stellen andere eisen aan hun gebouwen. Eén van de voorwaarden is dat alle nieuwe politiegebouwen energieneutraal zijn. BDG Architecten is geselecteerd om het eerste energieneutrale politiebureau binnen deze nieuwe huisvestingsopgave te ontwerpen: het bureau van Robuust Basisteam (RBT) Venray.

Samen met het integrale ontwerpteam hebben we een mooi plan ontworpen dat een robuuste en tegelijkertijd warme uitstraling heeft. De nieuwe huisvesting voor het basisteam is een waardevolle toevoeging aan de omgeving en straalt op sympathieke wijze autoriteit uit.

Het compacte ontwerp heeft een hoge duurzaamheidsambitie en zal energieneutraal worden gebouwd. Hoge isolatiewaardes, energiezuinige verlichting en ventilatie, warmtepomp en PV zonnecellen zijn belangrijke onderdelen die hieraan bijdragen. 

Door de vrije overspanning van vloervelden is de plattegrond vrij indeelbaar en bestand tegen toekomstige veranderingen binnen het werk van de Politie.

BDG werkt in teamverband samen met Deerns, Pieters Bouwtechniek en Huls Bouwkostenmanagement. Het nieuwe politiebureau zal medio 2018 in gebruik worden genomen. 

Nieuwsgierig naar dit project? Klik dan hier voor meer informatie.