menu
BDG Architecten wint selectie 2College Jozefmavo met schoolplein op niveau

BDG Architecten wint selectie 2College Jozefmavo met schoolplein op niveau

16.02.15

BDG Architecten heeft de architectenselectie voor nieuwbouw van het 2College Jozefmavo in Tilburg gewonnen. Het betreft de nieuwbouw van een middelbare school met sportfaciliteiten.

De huidige Jozefmavo is gehuisvest in het centrum van Tilburg, waarbij het oudste bouwdeel uit de jaren dertig stamt. Het bestaande gebouw heeft een voorgevel met een sterke uitstraling, maar is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de huidige eisen van een moderne school.

Belangrijk is de herkenbaarheid en uitstraling van het huidige gebouw mee te nemen naar de nieuwe locatie. Het nieuwe gebouw wordt gerealiseerd op een locatie langs het spoor. De school krijgt een alzijdige uitstraling met een gevel die een gelaagde opbouw kent.

In de visie van BDG wordt uitgegaan van een compact gebouw waarin verbindingen centraal staan. Bijzonder is het schoolplein op de verdieping. Deze wordt direct gekoppeld aan de aula welke samen met de hoofdentree eveneens op de verdieping is gedacht. De centrale binnenkomst op de middelste verdieping moet zorgen voor korte looplijnen en optimaal contact tussen leerlingen en docenten.

Nieuwsgierig naar dit project? Klik dan hier voor meer informatie.