menu
Fridtjof Nansenschool wint Rotterdam Architectuurprijs 2023

Fridtjof Nansenschool wint Rotterdam Architectuurprijs 2023

07.06.23

Tijdens de prijsuitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs 2023 is ons ontwerp voor de Fridtjof Nansenschool vanmiddag bekroond met de publieksprijs! We danken alle stemmers voor deze prachtige waardering!

Het publiek is enthousiast over de manier waarop de Fridtjof Nansenschool bijdraagt aan een groter bewustzijn van energie en natuur. Zo maken de zonnepanelen in het transparante dak boven het centrale hart de winning van zonne-energie zichtbaar en ervaarbaar voor de leerlingen. Bij mooi weer creëren ze een grafisch patroon op de houten tribunetrap. Rondom de school is een natuurlijke, onverharde ontdek- en speelomgeving gemaakt waar de kinderen regelmatig buitenles hebben. ‘De school is erin geslaagd om een ruimte te creëren waar kinderen zich kunnen ontwikkelen, breder dan taal en rekenen, ontdekkend, samenspelend en werkend in verbinding met de natuur’ schrijft een van de stemmers. ‘Het is zo belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd bij het klimaat te betrekken’.


over de Rotterdam Architectuurprijs

De Rotterdam Architectuurprijs is een onafhankelijke prijs voor Rotterdam, een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR. Uit de 38 inzendingen van dit jaar stelde de vakjury een selectie samen van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse architectuur in beeld brengen. Uit het juryrapport: "De Fridtjof Nansenschool in Ommoord is een schoolvoorbeeld van de wijze waarop architectuur kan bijdragen aan de ontwikkeling van de jongste generatie schoolgaande Rotterdammers. Tegenover wijkpark het Ommoordse Veld verrees op de plek van het oude schoolgebouw een nieuw gebouw dat met zijn buitenruimte een verbindende groene schakel vormt in de omgeving. Het geheim achter de Fridtjof Nansenschool, zo gelooft de jury, is de samenwerking tussen BDG Architecten, bouwer BM Houwelingen, opdrachtgever BOOR én het team van de school. Het resultaat is een school die liefde en gedrevenheid uitademt."

Het volledige  juryrapport kun je online inzien op www.rotterdamarchitectuurprijs.nl.

deel dit artikel