menu
FLITS - BDG Architecten legt met drie nieuwe partners stevig fundament voor de toekomst

FLITS - BDG Architecten legt met drie nieuwe partners stevig fundament voor de toekomst

04.11.19

Marco de Jong, Herma Kerssies en Gert Jan Samsom zijn toegetreden als architect-partner bij BDG Architecten. Samen met architect-directeur Wilco Scheffer geven zij gezicht aan ons bureau met vestigingen in Zwolle, Amsterdam en Almere. 

betekenisvolle bijdrage

Herma Kerssies is gespecialiseerd in omgevingspsychologie. Ze zet met plezier haar tanden in projecten met veel verschillende gebruikers, waarbij ze in co-creatie op zoek gaat naar gezamenlijk gedragen oplossingen. Herma speelt in op de mogelijkheden en beperkingen van de gebruikers. “Ik ben geïnteresseerd in de menselijke en sociale kant van het vak”, verklaart ze. “Daarom kijken we bij BDG Architecten verder dan de opdracht en maken we integrale ontwerpen. Want de impact van onze gebouwen op de omgeving geeft ook verantwoordelijkheid.” Marco vult aan: “We zien onszelf niet alleen als kunstenaars of ingenieurs, maar als medeburgers. We leveren graag een betekenisvolle bijdrage aan het leef- en werkplezier van mensen.”

van eerste idee tot laatste schroef

Gert Jan Samsom is een echte allrounder met een solide dosis technische kennis. Typisch Gert Jan? “Hij is een kei in de vertaling van een concept naar een mooi gedetailleerd eindresultaat”, duidt Herma. “Zorgvuldig en volhardend, met een grote betrokkenheid bij het hele proces; van eerste idee tot aan de laatste schroef.”
Opgaves over de toekomst inspireren Gert Jan. “Zoals duurzaamheid in een stedelijke omgeving. Het gebruik van groen in en om gebouwen, de berging van regenwater. Integraal ontwerpend onderzoeken wat dit betekent op de langere termijn vind ik een prikkelende uitdaging.”

kansdenkers

Waar Herma en Gert Jan vanuit Zwolle ontwerpen, werkt Marco de Jong vanuit de vestiging in Amsterdam. Marco is communicatief sterk en kan zich op een vanzelfsprekende manier aanpassen aan zijn samenwerkingspartners. “Ik ben van nature nieuwsgierig en wil tijdens het ontwerpproces onderdeel zijn van de toekomstige groep gebruikers. Binnen ons bureau gaan we dan ook het liefst zo snel mogelijk met de eindgebruikers zelf in gesprek om de vraag achter de vraag te achterhalen. Bij voorkeur op de projectlocatie. Want ook wij leren het beste vanuit de praktijk.” Gert Jan vult aan: “Marco heeft veel relativeringsvermogen en is door zijn grote creativiteit in staat om snel te schakelen en met realistische oplossingen te komen. BDG'ers zijn echte kansdenkers. We zijn voortdurend op zoek naar het evenwicht tussen vernieuwing en bewezen technologieën. Onze kracht ligt in eenvoud. Tegelijkertijd weten we opdrachtgevers vaak te verrassen met onze oplossingen.“

vol vertrouwen nieuwe stap in de toekomst

Naast de nieuwe generatie partners blijft Wilco Scheffer vanuit een duidelijke visie de conceptuele aanjager en bewaakt hij het dna van de BDG-ontwerpen. Marco: “Wilco is een verbinder, niet alleen binnen de projecten, maar ook in het onderhouden van relaties. Hij is naast een goede ontwerper ook strategisch sterk.” Hoewel het bureau de afgelopen jaren is gegroeid, voelt het voor Wilco nog steeds als een grote familie. “De kern van BDG Architecten zit in onze mensen. Een goed gebouw maak je samen. Humor, plezier en een no-nonsens houding zijn kenmerkend voor ons. Met de benoeming van de drie partners zetten we vol vertrouwen een nieuwe stap in de toekomst van het bijna 80-jarige bestaan van BDG Architecten”, aldus Wilco.

(foto: Martijn Steiner Lovisa)

deel dit artikel