menu
FLITS - BDG werpt zijn vruchten af

FLITS - BDG werpt zijn vruchten af

20.12.18

Wanneer je de Dikke Van Dale erop naslaat, betekent het woord ‘vruchtbaar’: ‘1. Veel vrucht dragen - plannen en ideeën hebben, veel navolging vinden. 2. In staat kinderen voort te brengen. 3. Veel opleverend.’ Wat dat betreft was 2018 een vruchtbaar jaar voor BDG Architecten. In de breedste zin van het woord.

Aan plannen en ideeën geen gebrek. We hebben dit jaar veel aandacht besteed aan onze visie op gezondheidszorg en duurzaamheid. Wat zo zijn vruchten heeft afgeworpen: we trekken steeds meer opdrachtgevers aan die onze circulaire kennis en ervaring willen benutten en ons kasontwerp voor zorginstanties interessant vinden. Ook blijkt onze thuisstad vruchtbare grond te hebben: er zijn mooie samenwerkingsprojecten ontstaan met Zwolse bedrijven als Hemmink, Wecovi, notariskantoor DuretTrip en Nijhuis, met wie we het woningbouwproject Kop van Hoog realiseren. Ook doet het ons goed om te zien hoe blij de nieuwe bewoners van Kraanbolwerk zijn met hun zelf-samengestelde woningen.

Het team van BDG Architecten zit overduidelijk in een vruchtbare periode: er zijn dit jaar welgeteld 6 baby’s geboren! Wie de laatste tijd veel loopfietsen met BDG-logo in de omgeving van Zwolle tegenkomt, weet dat we alwéér bij een BDG-telg zijn wezen ‘kraamschudden’. Maar onze groei en bloei reikt verder. Zo hebben we dit jaar mogen oogsten wat we vorig jaar hebben gezaaid: we wonnen met het Prins Claus Conservatorium en de Simon van Hasseltschool twee architectuurprijzen tijdens de Dag van de Architectuur Groningen 2018. En we hebben mooie, duurzame selecties gewonnen. Eén kunnen we alvast verklappen: we gaan volgend jaar aan de slag met een duurzaam, compact en transparant gebouw voor Aeres Hogeschool Almere, waar groen op een natuurlijke manier doorheen beweegt. Deze faculteit komt op het Floriadeterrein, onderdeel van de Flevo Campus. 

Kortom: het was een mooi jaar. En we kijken er nu al naar uit om volgend jaar onze gewonnen selecties tot bloei te laten komen. Waarbij circulariteit, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid belangrijke thema’s blijven. Maar voordat we de zaadjes laten ontkiemen, houden we eerst even vakantie. BDG Architecten is van 24 tot en met 2 januari gesloten. We wensen onze relaties hele fijne dagen toe. En we zien jullie graag weer uitgerust terug in het nieuwe jaar.

deel dit artikel