menu
FLITS - BDG bereikt het samen

FLITS - BDG bereikt het samen

26.11.21

Dit collegejaar is ons ontwerp voor de groene onderwijs- en kennisinstelling Aeres Hogeschool Almere in gebruik genomen. Een gezonde, inspirerende werk- en leeromgeving in een energieneutraal, klimaatadaptief en circulair gebouw. Een in het oog springend beeldmerk aan één van de hoofdwegen naar Floriade Expo 2022.

Zo’n innovatief gebouw ontstaat alleen door een constructieve samenwerking tussen alle partijen die betrokken zijn in zowel de ontwerp- als de bouwfase. Partijen én personen die stuk voor stuk bereid waren om extra stappen te zetten om samen het maximale uit deze uitdagende opgave te halen. Onze gezamenlijke ervaringen over het proces, de leerpunten en natuurlijk het prachtige eindresultaat zijn gebundeld in de publicatie Aeres Hogeschool Almere ‘Gebouwd om de stad te laten leven’.

Je leest hierin alles over de ontwikkeling van de groenste hogeschool van Nederland: van het eerste zaadje dat zo’n 10 jaar geleden werd geplant tot de moderne en duurzame onderwijs- en onderzoeksvoorziening die er nu staat. Daarnaast bevat de publicatie ook tal van facts & figures over de nieuwbouw. Wist je bijvoorbeeld dat de groene gevel uit meer dan 11.000 planten bestaat? Er aan de andere gevel ruim 300 pv-panelen energie opwekken en tegelijkertijd zorgen voor zonwering? Oude scheepsvloeren een nieuw leven hebben gekregen als vlonder op het dak? Er op dat dak zo’n 30 verschillende soorten inheemse plantensoorten zijn gebruikt? En dat we met het opvangen van regenwater 50% kraanwater besparen voor de groene gevel?

Liever op papier lezen? Mail ons je adresgegevens voor een gedrukt exemplaar!

deel dit artikel