menu
Fladderiep opent deuren van vernieuwd schoolgebouw

Fladderiep opent deuren van vernieuwd schoolgebouw

20.09.18

Het was een grote verrassing voor juf Dieneke. Ze dacht gisteren, na 40 jaar trouwe dienst, op haar afscheidsfeestje uitgenodigd te zijn. Maar stiekem was het ook een feestje voor een nieuw begin: de opening van het vernieuwde schoolgebouw. Ondersteund door een blaasorkest en de leerlingen van De Fladderiep was het de eer aan juf Dieneke om het lint door te knippen. Voor ons een mooi moment om te zien hoe de kinderen hun weg vinden in het gebouw.

De school is blij met de ruimtelijkheid, akoestiek, lichtinval en flexibiliteit van de ruimtes. Glazen schuifdeuren maken het voor leerlingen mogelijk om gemakkelijk de klas en middenzone in en uit te lopen. Dat betekent dat leerkrachten hun lesruimte kunnen verruimen, wanneer ze daar behoeft aan hebben. En dat er geen gangen in het gebouw zijn.

Aan het einde van de centrale hal hebben we een unit ontworpen die onderdak biedt aan de wc’s en ‘bezemkast’. Met daarbovenop een entresol met kussens waar kinderen kunnen chillen. Dat zie je niet vaak in een school. Maar het meest in het oog springend zijn toch wel de houten spanten die de gebogen dakconstructie dragen. Aan de buitenkant zie je ze niet. Dus je wordt echt verrast zodra je binnenkomt.

deel dit artikel