menu
Feestelijke opening Gomarus College

Feestelijke opening Gomarus College

15.03.19

Met veel enthousiasme en plezier openden minister van onderwijs Arie Slob en directeur Johan Hoekstra gistermiddag het nieuwe schoolgebouw van het Gomarus College in Drachten. Een Z-vormige school waar ‘beweging’ in zit. Letterlijk en figuurlijk, zoals in dit  filmpje te zien is. De reacties op het gebouw deden ons goed. De school is compact gebouwd, maar de bezoekers vertelden dat het ruim en fris aanvoelt.

Vooral de gevel met de verschillende metselverbanden en reliëfs , de vele doorkijkjes van de ene ruimte in de andere en de pergola die het schoolplein een intieme sfeer geeft, werden gewaardeerd. Daarnaast vonden ze dat we de christelijke identiteit, met Bijbelse teksten op de vloer en afbeeldingen op de lockers, op een subtiele manier in het gebouw hebben verwerkt. Wij zijn trots op het eindresultaat, al zeggen we het zelf. We wensen de leerkrachten en leerlingen veel leerplezier in hun nieuwe schoolgebouw, dat aansluit bij hun nieuwe manier van lesgeven.

Wil je meer weten over dit project? Kijk dan hier op onze projectenpagina. Of lees dit artikel in de Drachtster Courant.

deel dit artikel