menu
Duurzaam en uitnodigend bedrijfsgebouw voor Zwols familiebedrijf Hanzestrohm

Duurzaam en uitnodigend bedrijfsgebouw voor Zwols familiebedrijf Hanzestrohm

10.11.20

Met een fonkelnieuw gebouw voegt Hanzestrohm (voorheen Hemmink Groep) een volgend hoofdstuk toe aan het verhaal van dit familiebedrijf dat (elektrotechnische) oplossingen biedt voor (woning)bouw, utiliteit en industrie. BDG Architecten creëerde het ontwerp voor de nieuwe kantoorhuisvesting en logistieke hal aan de Popovstraat in Zwolle. Een gebouw dat laat zien wie Hanzestrohm is. Een stimulerende werk- en leefomgeving met een open, uitnodigende uitstraling. Een plek waar kantoor en logistiek optimaal kunnen samenwerken. Goed passend in de omgeving. En bovendien duurzaam en energiezuinig.

opgetild gebouw

We ontwierpen het kantoorgebouw in een diamantvorm. De krachtige en open uitstraling van de nieuwbouw weerspiegelt de identiteit van Hanzestrohm: high tech, warm en herkenbaar. Het afgeschuinde groene dak aan de noordwestkant vloeit natuurlijk over in de groene zone van de aangrenzende Nieuwe Wetering. Het kantoorgebouw is opgetild en verhoogd gebouwd. Onder het pand, verscholen achter het talud, is plek voor ruim 80 parkeerplaatsen, een fietsenberging en technische ruimte.

groene buitenruimte

Aansluitend op de groene voorzone realiseerden we om het kantoor een prettige buitenruimte met diverse soorten beplanting, fruitbomen en beschutte zitplekken om in pauzes te verblijven. Met hoogteverschillen in het maaiveld hebben we de route naar de opgetilde entree gemaakt.

voelbare relatie met buiten

Bij binnenkomst springt de brede tribunetrap bekleed met essenhout direct in het oog. Dit multifunctionele element is met diverse zitjes een fijne plek voor informeel overleg en presentaties en verbindt de centrale ruimte met de verdieping en de verschillende afdelingen. Door de grote raampartijen in de gevel en de lichtstraten op het noorden boven de tribunetrap, profiteert het gehele kantoor optimaal van natuurlijke lichtinval en is de relatie met buiten duidelijk voelbaar.

mix aan werk- en overlegruimten

Samen met de medewerkers ontwierpen we een moderne kantooromgeving op maat. De mix van open en meer besloten werk- en overlegruimten haakt aan op de verschillende soorten functies en taken. In de nieuwe omgeving zitten de medewerkers op korte loopafstand van elkaar wat samenwerking en kennisdeling stimuleert. Groene afscheidingen en glazen tussenwanden verbinden de ruimtes en reguleren de akoestiek. 

bijzonder duurzaam kantoor

PV-panelen, een gevel van triple glas en hoogwaardige isolatie maken het gasloze gebouw bijzonder duurzaam. Voor een optimaal werkklimaat kan het balansventilatiesysteem  per ruimte naar wens worden ingesteld. Het kantoor wordt actief verwarmd en gekoeld middels een warmtepomp.

Het nieuwe bedrijfspand is tot stand gekomen in samenwerking met Jansen Vastgoed, Aan de Stegge Twello, Zwaag Interieur en Replan Engineering.

deel dit artikel