menu
Dorpshuis en basisschool Tuk samen onder één groen dak

Dorpshuis en basisschool Tuk samen onder één groen dak

31.03.21

Tuk, onderdeel van gemeente Steenwijkerland, kent een sterke sociale cohesie en veel eigen voorzieningen. De afgelopen jaren is met de bouw van verschillende uitbreidingswijken het inwonertal gegroeid. Het dorp heeft hierdoor behoefte aan een structurele locatie voor basisschool ‘t PuzzelsTuk evenals een grotere en flexibele ruimte voor het actieve verenigingsleven. Als antwoord ontwikkelden wij, samen met een afvaardiging van de verschillende gebruikers, een multifunctioneel centrum waar heel Tuk zich prettig voelt. Een duurzame en gezonde onderwijsvoorziening voor de jongste inwoners onder één nieuw én groen dak met een dorpshuis als laagdrempelige ontmoetingsplek. 

Toekomstgerichte, flexibele ruimtes typeren de plattegrond van de school. Daarbij houden we in ons ontwerp rekening met de groeiverwachting van ‘t PuzzelsTUK. De multifunctionele opzet herhalen we in het dorpshuis, waardoor er meerdere activiteiten tegelijkertijd kunnen plaatsvinden. Tegen de centrale hal en de ‘huiskamer’ met keuken plaatsen we de zalen en het podium in elkaars verlengde. Zo zijn de ruimtes naar behoefte gemakkelijk te koppelen en kunnen ze zelfs transformeren naar één grote (theater)zaal voor ruim 100 personen.

Lees meer: Tuk breekt met de wetten van de tijdgeest door bouw van school en dorpshuis: ‘Heel belangrijk voor de samenhang’ (De Stentor)

deel dit artikel