menu
Woningbouw Ebbingekwartier is klaar voor kopers

Woningbouw Ebbingekwartier is klaar voor kopers

17.03.16

BDG Architecten heeft het defintief ontwerp van blok 6 van het Ebbingekwartier aan potentiële kopers gepresenteerd. Het plan behelst een bijzonder woongebied tegen het historisch stadscentrum van Groningen. Binnen de drie bouwblokken is een diversiteit aan woningtypen opgenomen, zoals stadsvilla’s, appartementen, eengezinswoningen en starterswoningen.

Het voormalig CiBoGa-terrein kenmerkt zich door het industriële karakter. Deelplan 6 is opgebouwd uit gesloten woonblokken, welke als ‘schotsen’ in de situatie zijn geplaatst. Aan de zuidzijde sluit het plan aan op de historische route, die verschillende monumenten met elkaar verbindt.

De architectuur is tijdloos en duurzaam. De gevels zijn ontworpen aan de hand van het karakter van de verschillende woonstraten. De stadsvilla’s aan Bloemsingel, de pakhuizen aan de randen en de hofwoningen in het middengebied hebben ieder een eigen baksteenarchitectuur. De woningen zijn voorzien van rijk gedetailleerd metselwerk in verschillende kleuren, vormen en verbanden. 

Het ontwerp wordt samen met AM wonen en BAM woningbouw ontwikkeld. 

Nieuwsgierig naar dit project? Klik dan hier voor meer informatie.