menu
Bouw Spinoza20first en sporthal Bajeskwartier van start

Bouw Spinoza20first en sporthal Bajeskwartier van start

11.02.21

Na maanden van intensieve samenwerking was het vandaag zover: de bouw van Spinoza20first en Sporthal Bajeskwartier met jongerencentrum is van start. Tijdens een livestreambijeenkomst werd dit heugelijke moment gevierd.

Spinoza20first is onderdeel van de transitie van het Bajes Kwartier naar een duurzame en groene Amsterdamse buurt voor wonen, werken, leren en recreëren. Deze ambities hebben we vertaald in een zeer energiezuinig, gezond en toekomstbestendig onderwijsgebouw met sport- en jongerenvoorziening. Binnen het terrasvormige landschap hebben de diverse onderwijsdomeinen en stamgroepen hun eigen plek, zonder de verbinding met elkaar te verliezen. De transparante gevel zorgt voor veel natuurlijk licht en maakt de onderwijs- en sportactiviteiten zichtbaar. De grote sporthal met drie koppelbare zaaldelen en dojo is buiten schooltijd beschikbaar voor (sportverenigingen uit) de buurt. Leuk weetje: de houten vloer uit de Amsterdamse Apollohal krijgt in de hal van de nieuwe sportvoorziening een tweede leven.

chillen op het groene dak

In een pauze of tussenuur is het heerlijk vertoeven op het schoolplein op het groene dak. De beplanting bevordert de biodiversiteit en waterhuishouding in het Bajes Kwartier. In combinatie met de schaduw van het zonnedak met pv-panelen zorgt het groen ook voor natuurlijke koeling van het gebouw.

Op onze projectenpagina lees je meer over het ontwerp.

deel dit artikel