menu
BDG weer even terug in ‘Kasteel aan de IJssel’

BDG weer even terug in ‘Kasteel aan de IJssel’

26.09.22

Het verhaal van BDG gaat terug tot eind jaren dertig van de vorige eeuw toen Paul Johan de Gruyter zijn ingenieursbureau startte aan de Zwolse Van Nagelstraat. Onder het mom ‘geschiedenis moet worden gekoesterd en doorgegeven’ legden een aantal bevlogen oud-collega’s de ontwikkeling van Bureau de Gruyter naar het huidige BDG Architecten vast. Als ‘nieuwe generatie’ kregen wij dit naslagwerk vol prachtige foto’s en anekdotes overhandigd tijdens een bijeenkomst met (oud) BDG’ers in het dienstgebouw van de voormalige elektriciteitscentrale Harculo in Zwolle. 

Een symbolische locatie die over een periode van ruim 40 jaar garant stond voor opdrachten voor ons bureau en door zijn markante schoorstenen ook wel ‘Het kasteel aan de IJssel’ genoemd werd. Een plek dus met veel collectieve herinneringen die tijdens de reünieavond vol enthousiasme werden gedeeld. Zie ook het interview met De Stentor.

Tip: Een aantal oud-medewerkers figureert in de foto-expositie ‘Verhalen van Harculo’. Deze is nog tot en met 2 oktober te bezoeken in het dienstgebouw!

deel dit artikel