menu
BDG slaat brug met Amsterdam

BDG slaat brug met Amsterdam

03.04.17

Vorige week was het in het nieuws: "BDG Architecten ontwerpt Grande Arche voor Amsterdam." Een 100 meter hoge brug over het IJ met woningen, een hotel en gondels voor forenzen tussen het centrum en stadsdeel Noord. Dit unieke ontwerp is ons cadeau aan de stad. BDG Architecten is namelijk niet alleen in Zwolle gevestigd, maar nu ook in Amsterdam! En omdat onze nieuwe werkplek aan het IJ ons uitstekend bevalt, geven wij de stad graag iets terug: een eigen icoon.

Het was natuurlijk een 1 april grap (voor iedereen die erin geloofde: hartelijk dank!). Maar het was wel een serieuze grap. Wij geloven in ons idee als oplossing voor de vragen die spelen rond de verbinding tussen Amsterdam Centrum en Amsterdam  Noord. En we zijn oprecht blij dat we met onze nieuwe BDG-vestiging onderdeel zijn van de bruisende en ambitieuze bouwstad.

Wat gaan we nog meer doen in Amsterdam? Gewoon goede gebouwen maken! En dat doen we vooral voor woningbouw, onderwijs, zorg en retail. Hoewel onze Grande Arche misschien het tegendeel doet vermoeden, is BDG Architecten een nuchter bureau dat de kracht in de eenvoud laat spreken. Dat doen we al meer dan 75 jaar. En dat blijven we doen. Ook in de hoofdstad.

Desalniettemin... Het ontwerp voor de Grande Arche Amsterdam ligt er. En we zitten al aan het IJ. Nu de opdrachtgever nog! Welke ontwikkelaar, politicus of partner durft het met ons aan? Wees welkom om een kop koffie bij ons te drinken aan de TT Vasumweg 95 (KSM gebouw). We willen graag medio 2019 beginnen met de bouw.

deel dit artikel