menu
Binnenstedelijk BDG-project op stadseiland Kraanbolwerk is gereed

Binnenstedelijk BDG-project op stadseiland Kraanbolwerk is gereed

27.10.17

Hoe maak je van een unieke binnenstadlocatie met een rijke geschiedenis een hedendaags woon- en werkgebied waar verschillende doelgroepen zich thuis voelen? Dat is één van de kernvragen in het herontwikkelingsplan voor het Kraanbolwerk in Zwolle. BDG Architecten heeft meegewerkt aan dit ambitieuze stedenbouwkundig plan door 12 Hanzehuizen en appartementencomplex De Kraan voor het gebied te ontwerpen. En deze woningen zijn nu gereed! 

Het is mooi om te zien hoe stijlvol ons ontwerp uitpakt op deze bijzondere locatie. Het Kraanbolwerk is omsloten door water en van alle kanten zichtbaar. Alleen daarom al verdient de locatie een rijke uitstraling. 

Wat ook bijzonder is: wij hebben een basisontwerp gemaakt dat het beeld van de stedenbouwkundige ambitie versterkt en tegelijkertijd de bewoners de mogelijkheid gegeven om de woningen zelf samen te stellen en de plattegronden in te richten. Door die unieke plaatsgebonden kenmerken én de individuele wensen van de bewoners is het straatbeeld in het Kraanbolwerk gevarieerd en levendig geworden.

We hebben dit project gerealiseerd in samenwerking met VanWonen en Nijhuis Bouw bv.
Geinteresseerd in wonen in het Kraanbolwerk? Klik dan hier voor meer informatie.