menu
BDG Architecten ontwerpt brede VMBO-school in Vleuterweide

BDG Architecten ontwerpt brede VMBO-school in Vleuterweide

01.06.16

We zijn geselecteerd om, samen met ons ontwerpteam, het nieuwe Via Nova College in Vleuterweide, Utrecht te ontwerpen! Het betreft de nieuwbouw van een brede VMBO-school inclusief sportvoorzieningen. Ons integrale visieontwerp samen met onze projectaanpak is als beste gewaardeerd en we zijn inmiddels begonnen met het ontwerpproces samen met de gebruiker.

Het resultaat van het project is een school voor voortgezet onderwijs, een VMBO-brede school van ca. 10.000m2 sterk gericht op de beroepspraktijk. Het betreft een school met verschillende leerwegen, waar aantrekkelijk onderwijs wordt aangeboden met een sterke connectie met de praktijk en echte werkplaatsen in de school. Extra aandacht is er voor bewegen en sport.

In de visie zijn tevens de ambities ten aanzien van een energie neutraal gebouw meegenomen. In 2018 moet de school haar intrek nemen in de nieuwe huisvesting.

Het visieontwerp vormt zich met een compact volume naar de stedelijke kavel en sluit rondom goed aan op de woonomgeving en het stationsplein van station Vleuten. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een duidelijke, zichtbare entree, een actieve invulling van de plint waar uitwisseling en interactie mogelijk is met het stationsplein en zichtbaarheid van het praktijkonderwijs.

Het BDG-team bestaat tevens uit Deerns, Pieters Bouwtechniek en Draaijer+Partners.