menu
BDG laat kascomplex zien op inspiratiemiddag Gezonde Scholen

BDG laat kascomplex zien op inspiratiemiddag Gezonde Scholen

18.12.18

Hoe breng je bedrijven, onderwijs en innovatie onder één glazen dak? En hoe realiseer je samen Gezonde Scholen en innovatie leeromgevingen? Dat zijn de vragen die Wilco Scheffer en Herma Kerssies samen met andere sprekers afgelopen vrijdag hebben beantwoord tijdens de inspiratiemiddag in het World Horti Center in Naaldwijk. Het Centrum voor Gezonde Scholen organiseerde dit event bewust op deze locatie: hèt kennis en innovatiecentrum waar internationale producenten, bedrijven, studenten en bezoekers vanuit de hele wereld samenkomen om elkaar te inspireren en uit te dagen tot nieuwe innovaties in de tuinbouwsector.

We hebben de vijftig bezoekers, waaronder vooral architecten, schooldirecteuren en politici, verteld en laten zien hoe we tot een ontwerp zijn gekomen dat zorgt voor kruisbestuiving onder verschillende gebruikers. Nu het World Horti Center bijna een jaar in bedrijf is, konden we met eigen ogen zien dat ons doel is bereikt. Het is een bijzondere plek geworden, waar veel bedrijvigheid is en samenwerking plaatsvindt: 40.000 internationale bezoekers komen naar de campus om kennis uit te wisselen en nieuwe technieken en producten uit de tuin- en kasbouw te ontwikkelen en testen. Dat betekent voor studenten een grote leerschool.

Het gebouw is zo ingericht dat studenten letterlijk hun leslokaal uit kunnen lopen om bijvoorbeeld een internationale producent aan te spreken. Dat is belangrijk, omdat studenten met hun pas verworven kennis bezoekers kunnen ondersteunen en zelf praktijkervaring opdoen. En zo een duurzame zakenrelatie kunnen opbouwen waar ze ook na hun afstuderen van profiteren.

De bezoekers van de inspiratiemiddag vonden het boeiend om te horen hoe we de dynamische plantengevel hebben gerealiseerd. Waren onder de indruk van het grote glazen complex. En vonden het leuk om van Kim van de Leest, conceptontwikkelaar en belevingsspecialist, te horen welk effect de toepassing van kleur en groen in het interieur heeft op de gebruikers. Ons doel van deze middag was vooral: collega-architecten en directeuren laten zien dat er veel mogelijk is en ze motiveren om hun eigen innovatieve ideeën uit te voeren. Hoe meer innovatieve, duurzame en prikkelende gebouwen er in Nederland komen te staan, hoe beter. We creëren graag samen met andere professionals een mooiere wereld. En met ‘mooier’ bedoelen we: een wereld van maatschappelijke waarde.

Benieuwd naar het gebouw van World Horti Center? Kijk dan op onze projectenpagina

deel dit artikel