menu
BDG creëert krachtig silhouet aan Park Meerstad

BDG creëert krachtig silhouet aan Park Meerstad

14.09.21

In Groenewei, op een prachtige plek aan het Woldmeer en Park Meerstad, creëerden we een aantrekkelijk woningbouwplan voor Dura Vermeer. De 29 woningen in het plan ‘Karakter’ vormen met hun een opvallende stadse signatuur een statige entree naar de wijk. De verkoop is gestart en aankomend voorjaar wordt er begonnen met de realisatie.

silhouet aan de parkrand

Karakteristiek voor het ontwerp is de grote variatie aan woningtypes en indelingsmogelijkheden. Met zeven verschillende woningen komt het plan tegemoet aan uiteenlopende woonwensen. Tegelijkertijd zorgt die diversiteit in gevelindelingen, gevelsprongen en bijvoorbeeld de keuze voor wonen op de begane grond of verdieping voor een grote dynamiek op maaiveldniveau. Met de hoge wisselende kappen realiseren we een krachtig silhouet langs de parkrand. De gemetselde tuinmuur met beukenhaag verbindt de woningen en onderstreept de robuuste bebouwing aan het park

contact met de natuur

Groenewei is de derde wijk binnen Meerstad; het nieuwste én groenste stadsdeel van Groningen. In ons ontwerp staat een optimale beleving van die natuurlijke omgeving dan ook centraal. Door de grote vensters en de verhoogde voorzone die zo’n 70 centimeter boven straatniveau ligt, staan bewoners vanuit hun woning volop in contact met het water of het park.

duurzaam en comfortabel voor mens en dier

Voorzieningen als een luchtwaterwarmtepomp, zonnepanelen, verwarming- en koeling via de vloer en een optimale ventilatie maken de woningen zeer comfortabel en energiezuinig, passend bij het duurzame karakter van de wijk. In het rijk gedetailleerde metselwerk zijn nestvoorzieningen voor vogels en voor gevelgroen opgenomen.

deel dit artikel