menu
BDG bouwt verder aan levendig woonplan voor Hogekwartier

BDG bouwt verder aan levendig woonplan voor Hogekwartier

16.10.18

Samen met Trebbe Bouw wonnen we begin dit jaar de selectie en nu is ons totaalplan goedgekeurd. Daar zijn we blij mee! BDG Architecten ontwerpt als coördinerend architect aan een gevarieerd woningbouwplan binnen het ambitieuze stedenbouwkundige plan Hogekwartier, van KCAP Architects.

We hebben deze selectie gewonnen, omdat we binnen een kort tijdsbestek de kwaliteiten uit het  stedenbouwkundige plan optimaal wisten te benutten in een woningbouwplan dat voorziet in de behoeften van verschillende type bewoners. Het plan past binnen de ambitie ‘Amersfoort Vernieuwt’ van Gemeente Amersfoort en woningcorporaties de Alliantie en Portaal. Zij willen het leven in de wijken op vele gebieden prettiger maken. Samenleven, wonen, leefbaarheid, voorzieningen en veiligheid horen daar ook bij.

Met ons veelzijdige woningbouwplan zorgen we ervoor dat de buurt een nieuw impuls krijgt. Hiermee bouwen we mee aan een wijk met stedelijke allure en een duidelijk en stijlvol entree naar de binnenstad. We hebben, in samenwerking met Mopet Architecten en Chris Collaris Architects, 161 woningen ontworpen die zijn onderverdeeld in drie woonsferen. De woningen aan de ‘boulevard’ hebben een stedelijke sfeer, terwijl de woningen aan de groene hofjes een informele sfeer ademen. Hiermee benutten we de openbare ruimte optimaal en bieden we oplossingen voor de  woonwensen van verschillende type bewoners.

Ben je benieuwd naar het project? Kijk dan op onze projectenpagina voor meer informatie.

deel dit artikel