menu
BDG Architecten wint twee architectuurprijzen

BDG Architecten wint twee architectuurprijzen

05.06.18

Het team van BDG Architecten heeft twee prijzen in de wacht gesleept tijdens de Dag van de Architectuur Groningen 2018! We hebben de tweede prijs van de vakjury in ontvangst genomen voor de Simon van Hasseltschool. En de tweede prijs van de publieksjury voor het Prins Claus Conservatorium. We zijn er trots op dat we met twee plannen in de prijzen van de Grote Groninger Gebouwenquête zijn gevallen. Twee plannen die een impuls hebben gegeven aan oude gebouwen die aan vernieuwing en uitbreiding toe waren. 

nieuw impuls voor de wijk

De vakjury sprak hun waardering uit voor de wijze waarop we met relatief simpele ingrepen het jaren 50 gebouw van de Simon van Hasseltschool een nieuwe stimulans hebben gegeven. En hoe dat een stimulerende werking heeft gehad op de wijk. In deze tijd worden oude gebouwen meestal afgeschreven en gesloopt. Terwijl genoeg gebouwen de potentie hebben voor een tweede leven. De vakjury vindt de Simon van Hasseltschool een mooi voorbeeld van hoe oud en nieuw elkaar kunnen versterken. In ons ontwerp hebben we een nieuwe laag over het bestaande gebouw heen gebouwd. Hierdoor is het onderscheid tussen het oude en nieuwe goed zichtbaar, terwijl het wel met elkaar in harmonie is. Daarnaast was de vakjury gecharmeerd van de manier waarop we binnen met de ruimtelijke indeling en natuurlijk licht een open en transparante sfeer hebben gerealiseerd.

mooi in zijn eenvoud

Het mooie van de publieksprijs is dat de reacties onze doelstellingen voor het Prins Claus Conservatorium bevestigen. “Dit schitterende gebouw is een aanvulling op het stadsbeeld. Fijn dat dit zo’n inspirerende omgeving is voor nieuwe talenten.” (…) “Mooi om te zien hoe het gebouw past binnen de omgeving en uitnodigt te kijken naar wat zich binnen afspeelt.” (…) “Verrassende indeling en geweldige geluidsisolatie.” (….) “Op een geweldige wijze heeft de uitbreiding het conservatorium veranderd van een saai gebouw in een heel interessant en spannend gebouw.” We hadden het zelf niet mooier kunnen formuleren. Alleen deze reacties al maken ons trots (los van het winnen van de prijs). We wilden het oorspronkelijke naar binnen gerichte gebouw internationale allure geven en aan de buitenkant zichtbaar maken wat er binnen gebeurt. En dat is gelukt!