menu
BDG Architecten wint selectie Willem de Zwijger College

BDG Architecten wint selectie Willem de Zwijger College

25.04.19

We hebben ‘m: de opdracht voor de renovatie van het Willem de Zwijger College in Bussum. De school heeft behoefte aan een optimalisatie en verduurzaming van de huidige leeromgeving. We gaan een sterk centraal hart maken dat ruim en levendig is en zoveel mogelijk daglicht binnenlaat. Door het dak in het midden van het gebouw te verhogen, creëren we meer ruimte voor vieringen, ontmoetingen tussen de gebruikers en mogelijkheden om de leerdomeinen met elkaar te verbinden. Ook worden de leslokalen groter en gaan we met het ontwerpteam aan de slag om het klimaat en de duurzaamheid van de school te verbeteren.

Er ligt voor het Willem de Zwijger College nog geen kant-en-klaar ontwerp, maar wel een schets waarin we de conceptuele uitgangspunten hebben verwerkt. We behouden het goede en versterken de kwaliteiten van het huidige gebouw. Een mooie basis om op door te ontwerpen. Met daarbij een prikkelende uitdaging: binnen een strak budget een gebouw ontwerpen dat sociale interactie stimuleert, exploitatiekosten verkleint, maximale verbinding met buiten legt en de kwaliteit van het groen benut. Daar hebben we zin in!