menu
 Symmetrie kenmerkt winnend BDG-ontwerp voor Norbertus Gertrudis Lyceum

Symmetrie kenmerkt winnend BDG-ontwerp voor Norbertus Gertrudis Lyceum

11.12.19

BDG Architecten is geselecteerd voor het ontwerp van de vernieuwbouw van het Norbertus Gertrudis Lyceum in Roosendaal! We wonnen de selectie niet alleen omdat we volgens de opdrachtgever een briljant plan hadden gepresenteerd, maar ook vanwege de goede communicatie met alle doelgroepen. Een mooi compliment dat illustratief is voor onze ontwerpfilosofie. Want een goed gebouw maak je samen!

effectief en no-nonsense

De eerste gebouwen van het Norbertus Gertrudis Lyceum uit 1925 hebben een monumentale status. Door de jaren heen is het schoolgebouw organisch gegroeid, waardoor de samenhang tussen de onderdelen mist en de looplijnen lang zijn. In verschillende sessies hebben we goed geluisterd naar de wensen van leerlingen, leerkrachten en ondersteunend personeel. Het lyceum heeft behoefte aan een effectief en no-nonsense onderwijsgebouw waarin het leren centraal staat en dat aansluit op haar onderwijsvisie. Een flexibel en multifunctioneel gebouw dat aanpasbaar is aan de behoeften van de tijdgeest.

rust en harmonie

We hebben er voor gekozen alle toevoegingen zonder monumentale waarde te slopen. Achter de historische basis realiseren we de uitbreiding. Net als het oorspronkelijke deel wordt deze symmetrisch opgebouwd, zodat het nieuwe en het bestaande gebouw elkaar versterken. De symmetrie en de nieuwe assenstructuur zorgen voor rust en harmonie in de plattegronden die we logisch hebben geordend op basis van de vijf domeinen van de school. Kleinschalig en ieder met een eigen herkenbare identiteit, waar op een vernieuwende en toekomstbestendig manier onderwijs kan worden gegeven.

Samen met de gebruikers maken we van het vernieuwde en gerenoveerde lyceum een uitnodigende en inspirerende omgeving om in te leren en te werken.

Lees er meer over op onze projectenpagina of ga op virtuele tour door het ontwerp.

deel deze pagina