menu
BDG Architecten wint design & build selectie Dijsselbloem

BDG Architecten wint design & build selectie Dijsselbloem

21.03.16

BDG Architecten wint met team OLCO Sportsphere de Design & Build opdracht ‘Dijsselbloem’ in Leidschendam-Voorburg!

Het ontwerp behelst de nieuwbouw voor basisschool De Dijsselbloem met kindcentrum Eva DAK en een gecombineerde gymzaal met professionele turnfaciliteit. Het gebouw is ontworpen als een gebouw voor de hele wijk. De transparante entree op de hoek van de Scheltuslaan verwelkomt de voorbijganger en laat zien wat er binnen in de aula gebeurt.

Het ontwerp is gebaseerd op het stimuleren van allerlei ontmoetingen binnen een comfortabele, spannende en vooral lichte omgeving. Diverse ruimtes kunnen onderling geschakeld worden waardoor er diverse vormen van (dubbel)gebruik mogelijk zijn.

Doordat de school maar uit twee lagen bestaat, zijn de lijnen kort en is de beschikbare ruimte efficiënt ingezet. De grote vide met tribunetrap kenmerkt zich door een grote hoeveelheid licht van bovenaf. Daarnaast hebben we halverwege de trap een boekenbordes geïntroduceerd, waardoor er extra ruimte is ontstaan voor de kinderen om te ontspannen of boeken te lezen. De kinderen maken tevens gebruik van de naastgelegen gymzaal. Deze wordt in de avond- en weekenduren geschakeld met de professionele turnzaal, waardoor de turnverenigingen van Voorburg eindelijk hun benodigde ruimte krijgen en de sport in de wijk in de breedte zal worden gestimuleerd.

BDG Architecten zal zich samen met OLCO Sportsphere de komende maanden sterk maken voor het zorgvuldig uitwerken en realiseren van deze mooie opgave!

Bekijk de animatie van dit project

meer over dit project