menu
Twee keer genomineerd voor Grote Groninger Gebouwenquete

Twee keer genomineerd voor Grote Groninger Gebouwenquete

17.05.18

Stichting Dag en Platform GRAS hebben maar liefst twee gebouwen van BDG Architecten genomineerd voor de Groninger Architectuurprijs! Het Prins Claus Conservatorium en de Simon Van Hasseltschool staan op de nominatielijst. Help ons de publieksprijs in de wacht slepen en stem voor 1 juni op één van deze eigenwijze en aarbevingbestendige schoolgebouwen in het Hoge Noorden. 

Het vernieuwde en aardbevingbestendige Prins Claus Conservatorium in Groningen brengt alle opleidingen weer samen onder één dak: de Jazz afdeling en de afdeling voor Klassieke muziek. BDG Architecten heeft het oorspronkelijke, naar binnen gerichte, schoolgebouw getransformeerd naar een zichtbaar gebouw dat zowel het internationale aanzien als de gemoedelijkheid van het conservatorium laat zien. 

De leerlingen en docenten van de Simon van Hasseltschool wensten een ‘vernieuwbouwd’ schoolgebouw dat anders dan anders is. Dat gezelligheid, creativiteit en samenwerking stimuleert. En grote ramen heeft. We zijn tot een aardbevingbestendig gebouw gekomen dat uit twee delen bestaat: de begane grond, het gerenoveerde oorspronkelijke gebouw, bevat het ‘rumoerige’ deel van de school. Hier zijn de praktijklokalen en kantoren van de leerkrachten gesitueerd. Daaroverheen is de nieuwe verdieping in een kruisvorm geplaatst Iedere poot van het kruis heeft een groot kijkvenster dat als een soort molenwiek is geplaatst, waardoor ieder venster een uniek uitzicht geeft. De wit omkaderde vensters geven net genoeg ruimte om dromerig naar buiten te staren en net te weinig om de focus op de lesstof te houden.

Stemmen kan hier